pátek 18. srpen 2023 | Catering

5 zásadních bodů při výběru venkovního stanu

test sep

vědět, co chcete

Venkovní stany, ať už na svatbu, oslavu narozenin nebo firemní akci, jsou skvělou volbou, jelikož Vám umožní pořádat akci venku i při nepřízni počasí. Výběr správného stanu však není tak snadný úkol jak by se mohlo zdát. Ačkoliv se nejedná o místo, kde si řeknete své „ano“ (přestože i tato volba je možná), je to prostor, kde se odehraje významná část Vaší svatby a proto chceme, aby pro Vás byl výběr co nejsnazší. Proto jsme pro Vás sepsali pět nejdůležitějších bodů, které byste měli zvážit a které Vám při výběru usnadní spoustu práce. Pojďme se na ně společně podívat.

  1. Počet hostů: Jedním z nejdůležitějších faktorů je pochopitelně počet svatebčanů; nechcete přeci, aby na někoho nezbylo místo. Jakmile budete vědět počet hostů, budete schopni vybrat vhodné rozměry stanu. Pokud stále tápete a nejste si jistí, jak rozvrhnout zasedací pořádek, vřele doporučujeme svatební plánovač, kde si můžete vše rozvrhnout a získat lepší vizuální představu celého prostoru. Rozhodně není na škodu zvolit větší velikost – opadnou obavy, zdali se opravdu vše vejde dle vašich představ a vznikne i větší prostor pro pohyb mezi stoly a židlemi.
  2. Počasí a sezóna: Počasí je mnohdy hlavní důvod k půjčení svatebního stanu, pokud není automatickou součástí Vaší akce. Ať už jde o déšť nebo parné letní dny, svatební stan je ideálním přístřeškem. Je však důležité si ověřit odolnost daného stanu vůči těmto podmínkám a ujistit se, že odolá vodě či větru. Pokud očekáváte opravdu extrémní počasí, je na místě zvážit přesunutí akce do vnitřních prostor, protože ani sebelepší stan nemusí přečkat silné poryvy větru a i Vy budete mít klid na duši, že vše proběhne bez komplikací a budete se moct soustředit hlavně na průběh samotné události.
  3. Poloha a prostředí: Stan nabízí skvělý prostor pro výzdobu dle Vašich představ, ale nezapomínejte ani na okolní prostředí – přeci jen nebudete trávit veškerý čas pod stanovou konstrukcí. Dalším důležitým bodem je i terén, kde bude stan stát. Ujistěte se, že máte dostatečně volnou rovnou plochu, kde budete moct rozestavit nábytek uvnitř stanu tak, aby se všem hostům pohodlně sedělo.
  4. Dostupnost služeb: Výběr místa je důležitý nejen z hlediska estetičnosti, ale také dostupnosti. Svatby patří mezi události, které trvají dlouho do noci, je proto nutné myslet na osvětlení uvnitř stanu a tedy i přístup k elektřině. Dalším neméně důležitým faktorem je prostor, kde mohou hosté pohodlně zaparkovat. Je však nutné myslet i na pasivní účastníky, tedy dodavatele nábytku, dekorací nebo právě samotného stanu, kteří často přijíždějí s dodávkami – i pro ně by měl být přístup a parkování co nejsnazší.
  5. Rozpočet: V neposlední řadě je finanční stránka věci. Již na začátku veškerých příprav je důležité si stanovit, kolik jste ochotní investovat do jednotlivých částí svatby. Svatební stan je možné jak zakoupit, tak půjčit – pokud si nevíte rady, doporučujeme článek, který se této problematice věnuje podrobněji.

Výběr vhodného stanu je stěžejní pro dokonalý průběh Všeho svatebního dne; je důležité nic nepodcenit, ale věříme, že tyto základní body Vám pomohou s organizací a správným výběrem. Určitě doporučujeme již zmiňovaný svatební plánovač, který za Vás odvede velkou část práce a pomůže Vám s rozvržením, aniž byste se museli sami trápit s rozměry a vhodným umístěním vybavení uvnitř stanu. Samozřejmě je také dobré se v případě dotazů obrátit na odborníky, kteří Vám rádi pomohou a zároveň se můžete spolehnout na mnohaletou zkušenost v oboru. V každém případě věříme, že tento kratší článek Vám pomohl zodpovědět základní otázky a svou stručností Vám pomohl ujasnit si základní body při výběru stanu, který bude součástí Vašeho velkého dne, na který budete ještě dlouho vzpomínat.

Nezapomenutelná svatba bez prázdného bankovního účtu: Jak zorganizovat levnou, ale krásnou svatbu

Svatba je jedním z nejdůležitějších dnů vašeho života, ale to neznamená, že nutně musíte utratit všechny své úspory za jediný …

13. listopad 2023  |  Tipy a triky

Pronájem či nákup svatebního stanu, to je oč tu běží

Svatební den je jedním z nejdůležitějších a nejkrásnějších dní ve Vašem životě. Je to nezapomenutelný okamžik, kdy se oficiálně stanete manželi …

18. srpen 2023  |  Aktuality

Kouzlo venkovní svatby za soumraku: Svatební obřady pod hvězdnou oblohou

Každá svatba je bezpochyby magickou událostí, ale noční venkovní svatby mají ještě něco zvláštního – vytvářejí kouzelnou atmosféru a díky …

2. listopad 2023  |  Tipy a triky