středa 4. říjen 2023 | Dekorace

Dekorace na venkovní svatbě – trendy, inspirace a doporučení

Dekorace na venkovní svatbu. Trendy ve výzdobě a svatební inspirace. Typy osvětlení a květinové výzdoby dle Vašeho stylu.

vědět, co chcete

Říkáte si, že na vzhledu nezáleží? V běžném životě je dobré soustředit se na vnitřní krásu, ale když přijde na svatbu, vzhled je jednou z nejdůležitějších věci, kterou snoubenci řeší. Chceme tradiční svatbu s padesáti odstíny bílé? Nebo raději přírodní styl se zemitými barvami? Nebo snad něco úplné jiného, co nejlépe vystihne naše povahy? A co květiny? Umělé nebo živé? Otázek je nespočet a odpovědi nemusí být vždy na dosah ruky. Nemusíte se bát, právě proto je tu pro Vás tento článek. Dali jsme pro Vás dohromady pět věcí, které jsou v dnešní době na svatbách populární a mohou pro Vás být inspirací. Možná si říkáte, že pět věcí je málo, když vezmeme v potaz, že plánujete svatbu! Největší den Vašich životů. Jenže ne nadarmo se říká, že méně je někdy více. Věříme, že pokud nebudete zahlceni přemírou možností, bude pro Vás výběr mnohem jednodušší. Tak pojďme na to.

  1. Květinová dekorace: ať už ladíte svatbu do jakéhokoliv stylu, květiny jsou téměř vždy na seznamu výzdoby. Jejich výběr závisí na tom, jak ladíte svatbu – můžete se rozhodnout pro jeden druh, který bude provázet celou svatbu, nebo květiny různě kombinovat pokud dáváte přednost barevnějšímu prostředí. Ani jedno neubere Vaší svatbě na kráse. Otázka umělých a živých květin je neméně důležitá. V případě venkovní výzdoby není jediná správná odpověď. Je důležité zvážit počasí – umělé květiny vydrží i nepříjemný déšť či vítr. Živé květiny naopak dodají Vaší svatbě přirozený a přírodní nádech a stejně tak i nádech nejrůznějších vůní. Květiny lze aranžovat na stoly, uvnitř stanu, ale i do samotné přírody. Velmi rozšířené jsou v poslední době také květinové oblouky či slavobrány, které vypadají jak majestátně, tak romanticky.
  2. Osvětlení: svatba je jedinečná událost, kterou zažijete jednou za život a předpokládá se, že budete oslavovat a užívat si čas s novomanželem či novomanželkou a Vašimi hosty co nejdéle. Proto jsou světla nedílnou součástí svatby. Možností je opět spousta. Nemusíte se nutně omezovat na jediný typ, naopak kombinací různých stylů dodáte Vaší svatbě rozmanitost. Mezi aktuální trendy patří například světelné řetězy, baňková světla, svícny na stolech, drobná světýlka pro pohádkovou atmosféru… Umístění světel nemusí končit ve stanu či tanečním prostoru, ale můžete jej využít pro výzdobu okolní přírody, například stromů, označení cesty apod. Vykouzlíte tak nezapomenutelnou atmosféru, na kterou budete dlouho vzpomínat.
  3. Trendy ve venkovním nábytku: nábytek je rovněž nepostradatelná část – je třeba mít dostatek míst, kam posadit svatebčany. Pokud plánujete spíše rustikální svatbu a chcete co nejvíce zapadnout do přírody, určitě doporučujeme volit naše vintage stoly. Další možností jsou klasické stoly s bílými ubrusy, které mohou být buď obdélníkové nebo kulaté v závislosti na preferencích a prostorovém rozmístění. U kulatých stolů je dobré myslet na průměr, od kterého se odvíjí počet lidí, které můžete ke stolu posadit.
  4. Doplňky: Velké věci jako stan, stoly a židle jsou samozřejmě vidět nejvíc, ale kdybychom si odmyslely drobnosti a detaily, které přispívají k dokonalé svatbě, nebylo by Vaše svatební prostředí zdaleka tak originální. Styl Vaší svatby určuje jak výběr nábytku, tak i doplňků. Můžete vybírat z nepřeberného množství od různých stylů svícnů, barvy a materiálu ubrousků, drobných dekorací na stoly, již zmíněnou květinovou výzdobu, až přes girlandy, světelné řetězy a organzu na svatební oblouk.
  5. Trendy ve svatebním stylu: trendy přicházejí a zase se vracejí, některé trvají déle než jiné, ale zpravidla nás velmi ovlivňují. Svatební trendy nejsou výjimkou. Snad právě kvůli tomu, jak je svatební den důležitý, patří svatební trendy mezi jedny z nejvlivnějších. Nesmíme ale zapomínat na jejich proměnlivost; žádná populární věc či styl netrvají věčně a proto byste při výběru stylu na Vaši svatbu měli upřednostnit osobní preference než podlehnout nátlaku společnosti. Tento den je jen o Vás a měl by tedy co nejlépe reprezentovat jací jste jako pár. Nebojte se vystoupit z komfortní zóny nebo naopak volit to, co je právě in, pakliže se s daným stylem ztotožňujete. Nejdůležitější je především to, aby se výsledná atmosféra líbila Vám a abyste na tento životní milník vzpomínali s radostí.

Těchto pět bodů slouží jako základ, o který se můžete opřít během svatebních příprav – co vše je možné na svatbě využít a čím se můžete inspirovat. Věříme, že Vám tyto stručné body pomohou utřídit myšlenky a nápady, které na svou svatbu máte a další plánování bude o to jednodušší. Především ale myslete na to, jak jednotlivé detaily pasují do vize, kterou máte. Trendy mohou posloužit jako skvělá inspirace, ale nejdůležitější je Váš osobní styl – svatební den by měl být o reprezentaci Vás jako páru, který se pouští do velké životní etapy. Naše firma nabízí širokou škálu nábytku, kde si jistě vyberete přesně to, co hledáte a výběr doplňků už bude hračka a budete už jen krok od uspořádání té nejkrásnější svatby Vašich snů.

Svatba v exotické destinaci: Jak na to?

Svatba v nějaké exotické destinaci – co může být romantičtější a více vzrušující než říci své "ano" na nějakém exotickém místě …

16. listopad 2023  |  Tipy a triky

Čtyři roční období lásky: Plánování venkovní svatby pro každé roční období

Svatba je jedním z nejdůležitějších dní v životě, a výběr ročního období pro venkovní svatbu může zásadně ovlivnit celou atmosféru …

9. listopad 2023  |  Dekorace

5 zásadních bodů při výběru venkovního stanu

Venkovní stany, ať už na svatbu, oslavu narozenin nebo firemní akci, jsou skvělou volbou, jelikož Vám umožní pořádat akci venku …

18. srpen 2023  |  Catering