pátek 18. srpen 2023 | Aktuality

Pronájem či nákup svatebního stanu, to je oč tu běží

Svatební den využití stanu v budoucnosti, prostor pro jeho skladování a čas na údržbu. Pokud si chcete pouze užít Vaši svatbu na maximum a nechcete si přidělávat práci montáží a demontáží, doporučujeme zvolit pronájem. Svatba je sama o sobě velmi náročná akce na přípravu a organizaci a čím míň star

vědět, co chcete

Svatební den je jedním z nejdůležitějších a nejkrásnějších dní ve Vašem životě. Je to nezapomenutelný okamžik, kdy se oficiálně stanete manželi a přestože je na prvním místě bezpochyby Váš partner, prostředí také hraje obrovskou roli. Nejen proto se se svatebním plánováním pojí spousta stresu a důležitých rozhodnutí. Jedním z nich může být právě svatební stan, dominanta Vašeho dne, kde strávíte spoustu času s rodinou a přáteli oslavováním Vašeho manželství. Mnozí se však potýkají s dilematem, zda stan pronajmout nebo rovnou koupit. Jedná se o individuální rozhodnutí, které ovlivňuje spousta věcí a právě proto jsme pro Vás pár připravili pár pozitiv a negativ ke každé z možností, abyste mohli zvolit to, co bude nejlepší právě pro Vás.

U pronájmu stanu převažují spíše výhody, obzvlášť pokud není místo konání u Vás doma. V takovém případě je pronájem jasnou volbou, protože co si počnete s obrovským stanem, pro který potom nebudete mít další využití? Finanční stránka věci je u pronájmu mnohem příznivější. Platíte pouze za vypůjčení stanu na daný termín, což je podstatně nižší částka, než samotná koupě. Kromě financí opadá i spousta dalších starostí jako sestavení stanu a doprava. Převážná většina firem zajišťuje dovoz i odvoz, v ideálním případě i montáž a demontáž. Naše firma půjčuje stany s kvalitní kovovou konstrukcí, jejichž montáž není na první pokud nic snadného. Proto se postaráme o sestavení i následné sklizení stanu po skončení Vaší akce. Nejen že Vám to ušetří práci, ale budete mít jistotu, že je vše na svém místě a stojí tak jak má. Vaší jedinou starostí je objednávka.

Nevýhodou pronájmu je kvalita a samotný vzhled stanu, doporučujeme pročítat recenze od předchozích zákazníků, abyste se vyhnuli objednání nekvalitního či dokonce poškozeného zboží. Krom kvality může být problém sehnat na Vámi zvolený termín stan, který by vzhledově odpovídal Vašim představám a požadavkům. Největším problémem však bývá dostupnost stanů, proto určitě nepodceňte přípravu a nenechávejte objednání na poslední chvíli – stany jsou velmi žádané zboží, zásoby nejsou nekonečné a počasí umí být v létě velmi nepředvídatelné. Obzvláště na svatbu, tedy velmi důležitou událost, je lepší být připraven než překvapen.

Nyní se ale přesuňme k druhé variantě, tedy vlastnímu nákupu. V každém případě se jedná o finančně náročnou investici, proto je dobré zvážit, zda pro stan budete mít i další využití než jen samotnou akci, na kterou jej pořizujete. Stan můžete využít na mnoho různých příležitostí, ať už to jsou rodinné oslavy, narozeninové party, firemní večírky, kde nebudete muset řešit střechu nad hlavou, nebo jen příjemné posezení s přáteli na zahradě za nepříznivého počasí. Pochopitelně můžete využít vlastnictví svého stanu k pronájmu pro známé či příbuzné na jejich svatbu či jinou akci. Vždy je však důležité myslet na budoucí využití, ať už je jakékoliv, jinak by se Vám investice do vlastního stanu nevyplatila. Další výhodou je nepochybně možnost výběru dle Vašich představ.

Jak již bylo zmíněno, koupě stanu není levná záležitost a právě proto to bývá hlavní důvod, který lidi od nákupu odrazuje. Jestliže si nejste stoprocentně jistí, že pro stan najdete jiné využití než jen pro samotnou akci, kvůli které jej sháníte, bylo by vhodné zvážit, zda má nákup smysl. Stany nebývají malých rozměrů a je nutné mít místo, nejlépe v suchu a přijatelné teplotě, kde stan budete moci skladovat. S jeho pravidelným používáním se pojí i čištění, sušení po dešti, aby plachty nezačaly plesnivět, a mnoho dalších starostí, kterými se nebudete muset stresovat v případě pronajmutí.

Mezi hlavní body při rozhodování zda stan koupit nebo jen půjčit určitě na prvním místě zahrňte Váš finanční rozpočet. Dále je třeba zvážit případné využití stanu v budoucnosti, prostor pro jeho skladování a čas na údržbu. Pokud si chcete pouze užít Vaši svatbu na maximum a nechcete si přidělávat práci montáží a demontáží, doporučujeme zvolit pronájem. Svatba je sama o sobě velmi náročná akce na přípravu a organizaci a čím míň starostí, tím lépe. Současně se jedná o událost, která stojí nemálo peněz a pronajmutí stanu Vám na rozdíl od koupě příliš do rozpočtu nezasáhne.

Stejně jako svatba samotná i tento výběr je hlavně individuální a odvíjí se od Vašich preferencí, mějte tedy na paměti Vaše potřeby a rozhodněte se dle svého vlastního uvážení. Věříme, že tento článek Vám pomohl utřídit si základní body, které je třeba vzít v úvahu a teď už pro Vás bude rozhodnutí snadné. Ať už se rozhodnete jakkoliv, doufáme, že Vaše volba ta pravá pro hladký průběh celé svatby.

5 zásadních bodů při výběru venkovního stanu

Venkovní stany, ať už na svatbu, oslavu narozenin nebo firemní akci, jsou skvělou volbou, jelikož Vám umožní pořádat akci venku …

18. srpen 2023  |  Catering

Kouzlo venkovní svatby za soumraku: Svatební obřady pod hvězdnou oblohou

Každá svatba je bezpochyby magickou událostí, ale noční venkovní svatby mají ještě něco zvláštního – vytvářejí kouzelnou atmosféru a díky …

2. listopad 2023  |  Tipy a triky

Svatební rituály a tradice z celého světa

Svatba je jedním z nejdůležitějších okamžiků v životě a každý pár jistě sní o tom, aby byla výjimečná a nezapomenutelná. …

6. listopad 2023  |  Aktuality